Over Fenix

Fenix

Fenix is het symbool voor de wedergeboorte. Eerst volledig afbranden om vervolgens uit de as te herrijzen. Het proces van sterven om opnieuw geboren te worden. Mooier en stralender dan ooit te voren. Fenicie is een voormalige handelsnatie gevestigd ter hoogte van Libanon en Syrie. Als belangrijkste zeevaarders en handelaars van de Middelandse Zee stichten ze onder andere een kolonie op Sardinie. Een land welke op dit moment 1 van de 5 Blue Zones is, waar de mensen gezonder, vitaler, fitter, gelukkiger en langer leven? Dit onderzoek is gedaan door Dan Buttner en laat zien dat het geheim van ouder worden, niets te maken heeft met pillen, medicatie, medicijnen of chirurgie. Maar dat het alles heeft te maken met hoe mensen leven en de omgeving waar mensen leven. Zo blijkt uit de studies dat er relatief 1000x meer 100 jarigen leven op Sardinie dan in de Verenigde Staten. M.a.w. een perfecte omgeving om te kopiëren om je eigen natuur weer terug te vinden.

 

Mark

Geboren in Amsterdam. Zoon van 2 ondernemers. Verhuisde op zijn 8ste levensjaar van Amsterdam naar het platteland. Deze verhuizing zorgde ervoor dat hij als kind al vroeg in een onveilig stuk terechtkwam en veel te vroeg in zijn volwassenheid stuk terechtkwam. Hij besloot de beste in alles te worden om zich te wapenen en gezien te worden. Dit resulteerde in een enorme concurrentie drang. Terwijl andere kinderen buiten aan het spelen waren was hij aan het leren. Dit uitte zich in sociale eenzaamheid en fantasieen over zelfmoord om wel gezien te worden, aandacht en liefde te ontvangen. Hij koos niet het pad van de rebel maar die van de pleaser. Een pad dat hem uiteindelijk ver van zichzelf af bracht. Na jaren lange studie met als resultaat een universitaire titel in bedrijfseconomie kwam Mark voor de vraag te staan wat hij met zijn leven wilde doen. Hij was eigenlijk te bang deze vraag te stellen en verstopte zich in verantwoordelijkheid voor anderen nemen en niet voor zichzelf. Hij koos voor een baan bij een groot kantoor in plaats van dat hij voor zijn hart en passie koos: ondernemen. Het transformatie punt voor Mark om te veranderen was de relatiebreuk na 8 en half jaar samenzijn, welke in een burn out resulteerde op 28 jarige leeftijd. Na goed onderling overleg (lees ontslag) besloot hij het bedrijf te verlaten en de wereld in te trekken om 2 dringende vragen te beantwoorden: Wie ben ik en wat wil ik met mijn leven. Deze zoektocht resulteerde in een nieuwe levenspartner, de geboorte van zijn eerste kind en tal van nieuwe ondernemingen en avonturen.

Lisella

Geboren in Alghero, Sardinie. Dochter van een Italiaanse vader en een Nederlandse moeder. Na de scheiding van haar ouders is ze op haar zesde jaar naar Nederland verhuist. Ontworteld, ontwricht, getraumatiseerd en onbegrepen door volwassenen belandde Lisella aan de zelfkant van de samenleving. Ze kwam als tiener in de kleine criminaliteit terecht, gebruikte drugs en rebelleerde tegen alles en iedereen (zoals vele nieuwetijdskinderen) om een deel van haar Zelf te kunnen behouden. Toen haar jongere zuster overleed toen ze 21 was, had ze zo’n pijnniveau bereikt dat ze de keuze moest maken tussen zelf sterven of veranderen. Er ontstond een natuurlijk transformatiepunt in haar leven waarbij ze vanuit deze laatste nieuwe pijn ging zoeken naar Wie ze was en wat ze moest doen met haar leven. Als eerste stap is ze gaan kijken wat haar emotioneel tegenhield om te leven en gelukkig te zijn. Ze was namelijk ernstig depressief geraakt en wilde regelmatig niet meer leven. Ze koos voor een opleiding intuitieve ontwikkeling (Spiritueel), vervolgd door een opleiding hypnotherapie (Emotioneel), vervolgd door een opleiding bioresonantietherpie (Fysiek). Deze opleidingen, de processen en de mensen die hierbijhoorden hebben haar geleerd over het proces van verandering van pijn, relatiebreuk, verlies, burnout, depressie en psychotische episodes naar geluk, blijheid, passie en liefde. Om dit beter te kunnen delen met de wereld en de mensen die het nodig hebben heeft zij in Europa en Noord-Amerika de opleiding tot Trainer en Master Facilitator gevolgd. Op deze opleiding heeft ze in Londen  haar huidige levenspartner Mark ontmoet met wie zij samen de Fenix Academy heeft opgericht. Haar missie in deze is om zoveel mogelijk mensen te leren hoe met pijn om te gaan en hoe ze weer gelukkig in hun leven kunnen worden. Om vervolgens  het leven te creëren wat bij ze hoort en wie ze zijn.

Social Media Icons

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On GooglePlusVisit Us On PinterestVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin

Volg Fenix Academy Nederland

Like ons!